aereco szellőző

A légbevezetők funkciója

Miért kell a légbevezető!?

EAF 309 légbevezető

A nyílt égésterű gázkészülékek (pl. gázfőzőlap, gáztűzhely, átfolyós vízmelegítők stb.) és nyílt égésterű fűtőberendezések (pl. kandalló, cserépkályha, hagyományos gázcirkó) működéséhez szükséges levegő biztosításának, legegyszerűbb módja az ablakba építhető fix léghozamú, szabályozatlan légbevezető beépítése. Az általunk szerelt típusok AERECO gyártmányúak, amiből eddig az EFA 581-es típusút szereltük, de a gyártó új típussal váltotta le, ami az EAF 309 kódnevet viseli. Ezek paraméterei teljességgel megegyeznek, a gázszolgáltatók ugyanúgy elfogadják mindkét típust.

A légbevezetők számát és helyét mindig az adott helyen lévő gázkészülék és annak levegőigénye (és nem az ablakok száma, vagy a helység méretei) határozza meg.

A gázszolgáltató hivatalosan kérhet a készülékhez ún. légellátási tervet, amit gépésztervező készít az adott helyszínre és készülékre. Általában nem szoktak ragaszkodni hozzá, ha már rendelkezik a lakás szellőzőkkel. Minden esetben amikor valamilyen gázvezeték vagy gázóra cserélődik, a szolgáltató szakembere leellenőrzi azt, az üzembevétel előtt. Ilyenkor újra ellenőrzi a szellőzés meglétét is, és ha nem megfelelő, akkor nem kapcsolják vissza a gázt.

aereco légbevezető

Ablakszellőző típusok:

Aereco EMM 916

Az Aereco emm 916-os ablakszellőző az egyik legkedveltebb típus termékeink között. Higroszabályozású résszellőző, páratartalom függvényében változik a levegő beáramlásának mennyisége. Folyamatos szabályozott szellőzést biztosít. Emm 916-os szellőzővel kétféle beszerelési módot lehet megvalósítani.

Aereco EMM 716

Az Aereco emm 716-os ablakszellőző az emm 916-os zárható változata. Higroszabályozású résszellőző, páratartalom függvényében változik a levegő beáramlásának mennyisége. Folyamatos szabályozott szellőzést biztosít, de szélsőséges esetekben (hideg, szél) jól jöhet a zárható funkciója.

Aereco EAF 309

Műszakilag és léghozamban is megegyezik az EFA-581-es típussal, gázszolgáltatók elfogadják, nyílt égésterű kazánok, gázcirkók, kandallók és cserépkályhák levegő utánpótlásának az ellátására tökéletes.

Aereco EFA 581

Az Aereco efa 581-es légbevezető folyamatos de nem szabályozott szellőzést biztosít. A fix 35m3 óránkénti léghozam miatt a Gázszolgáltatók biztos hogy elfogadják. Nyílt égésterű kazánok és gázcirkók levegő utánpótlásának az ellátására tökéletes.
MEGSZÜNT TERMÉK, az EAF-309 -es típus váltotta ki!
ablakszellozo.net 2018 © Minden jog fenntartva! | Aereco ablakszellőzők